banner3.png
Usein kysytyt kysymykset

Mikä on uv-suojattu tuulilasi?

Auton tuulilasin tehtävänä ei ole pelkästään mukavuuden tuominen: sen päätehtävänä on suoja tuulta, sinkoutuvia esineitä (kuten kiviä), pölyä ja ihan vain säätä vastaan. Se on lasi, joka tarjoaa sinulle parhaan näkyvyyden ajaessasi. UV-suojatut ikkunat kuitenkin tarjoavat vieläkin enemmän suojaa, nimittäin auringonsäteiltä. Seuraavassa kerrotaan, mikä UV-suojattu tuulilasi on ja mitkä sen edut ovat.

Onko autossasi useamman tunnin auringonpaisteen jälkeen kuuma kuin saunassa? Kärsittekö matkustajiesi kanssa UV-säteiden vaikutuksista autossa lomamatkoilla? Jos nämä ongelmat ovat sinulle tuttuja, sinun kannattaa tutustua niiden ratkaisuun eli UV-suojattuun tuulilasiin.

UV-suojatut ikkunat parantavat ajoneuvon matkustamon eristystä ja rajoittavat sitten pitkän auringolle altistumisen aiheuttamaa lämpötilan nousua. Tämä pitää sisäolosuhteet mukavampina vähentämällä UV-säteiden vaikutuksia ja pitämällä lämpötilan autossa alhaisempana.

Miten UV-suojattu lasi toimii?

UV-suojattu tuulilasi valmistetaan laminoidusta lasista ja pienistä metallihiukkasista. UV-suojatun lasin ominaisuudet perustuvat siihen, että kyseiset hiukkaset heijastavat suuren osan auringon säteilystä takaisin.

UV-suojatun lasin haittapuolena on, että sen hopea- ja titaanihiukkaset vaikeuttavat infrapunasäteiden ja GPS-signaalien pääsyä tuulilasin läpi. Siksi UV-suojatussa tuulilasissa on aina tavallisen lasin alue taustapeilin ympärillä, mikä mahdollistaa signaaleiden ja säteiden esteettömän kulun.

Voiko UV-suojatun tuulilasin korjata?

UV-suojatun tuulilasin voi korjata. Tuulilasissa olevan ohuen metallikalvon vuoksi siihen ruiskutettava hartsi voi pahentaa vaurion näköhaittaa ja siten heikentää turvallisuuttasi. Kuten kaikkien tuulilasien kohdalla, kannattaa tässäkin kääntyä ammattilaisen puoleen.

Glassdrive on autolasien asiantuntija ja voi korjata tai vaihtaa UV-suojatun tuulilasisi. Jos tuulilasi on vaihdettava, pyrimme tarjoamaan sinulle tilalle identtisen tuulilasin. Lisäksi vakuutuksesi lasiturva kattaa vaihdon. Sinun ei siis tarvitse maksaa muuta kuin omavastuu!

Älä odota tuulilasisi hajoamista, ennen kuin alat hyödyntämään UV-suojatun lasin tarjoamista eduista!

Jäikö joku asia vielä mietityttämään?