banner3.png
Usein kysytyt kysymykset

Kuinka poistan jään tuulilasista?

Jään muodostuminen tuulilasiin on talvella hyvin yleistä. Jotta tuulilasin sulatus onnistuisi tehokkaasti, tulee toimia rauhallisesti ja järjestelmällisesti. Voit käyttää klassista menetelmään ja käyttää hyvää jääraappaa ohuen jääkerroksen poistamiseen! Aina on myös mahdollisuus käyttää sulatussumutetta jääkerroksen sulattamiseksi muutamassa sekunnissa. Jälkimmäistä vaihtoehtoa ei ole kovin suositeltavaa tehdä säännöllisesti, koska siinä on hiilivetyjä, ja muita luonnottomia aineita, joilla voi olla ei-toivottu vaikutus. Joka tapauksessa se on erittäin tehokas ja myös erittäin käytännöllinen keino, jos sinulla on kiire.

 

Kuinka välttää tuulilasin jäätyminen?

Jäätä muodostuu hyvin nopeasti, varsinkin yöllä. Ensimmäinen asia on pysäköidä auto sateelta, lumelta ja tuulelta suojaan. Auton suojaamiseksi pakkaselta on parasta peittää koko auto, jos se pysyy paikallaan muutaman päivän. Muussa tapauksessa käytä tuulilasin suojusta tai pressua, jos auto on usein liikkeellä. Löydät monenlaisia tuulilasin suojuksia alan ​​​​liikkeistä tai netistä.

 

Miksi tuulilasi jäätyy?

Yleensä keskellä talvea maan kanssa kosketuksissa olevat esineet jäähtyvät yöllä. Jäätä muodostuu, kun tuulilasin lämpötila laskee alle 0°C. Tämän seurauksena ilmassa oleva vesihöyry tiivistyy, ja jäätyy ilmaa kylmempään tuulilasiin. Tämä tapahtuu varsinkin varhain aamulla.

 

Voiko tuulilasin sulattaa mikäli siinä on kiveniskemä?

Jään poistamiseksi tuulilasistasi, älä missään tapauksessa kaada kuumaa vettä siihen, edes hätätilanteessa! Ensinnäkin se olisi hyödytöntä, koska päälle kaadettu vesi jäähtyisi nopeasti, ja voi myös muuttua jääksi. Ennen kaikkea tämä menetelmä aiheuttaisi tuulilasiin lämpöshokin. Jos lasissa on pienikin kiveniskemä, se voi muuttua halkeamaksi.

 

Miksi tuulilasini jäätyy sisäpuolelta?

Jotta ajaminen talvella olisi mahdollisimman mukavaa, on usein tarpeen käyttää lämmitintä auton ilman lämmittämiseen. Tämä tekee auton sisäilmasta lämpimämpää kuin ulkoilma ja imee kosteutta erityisesti hengityksestäsi. Juuri tämä kosteus muuttuu huurteeksi ja leviää ohuena jääkerroksena kaikille auton lasien sisäosiin ilman jäähtyessä. Täältä löydät vinkkejä tämän välttämiseen.

Etsi lähin asentamo

 

Jäikö joku asia vielä mietityttämään?