You are here

You are here

  Tuulilasia koskevia turvavihjeitä

  Autosi tuulilasi on paljon enemmän kuin vain lasi, joka pitää pölyn, tuulen ja sateen ulkona. Useimmat meistä tietävät, että puhdas ja kirkas tuulilasi on välttämätön hyvälle näkyvyydelle. Huono näkyvyys liikenteessä, johtuipa se sääolosuhteista tai likaisesta/vahingoittuneesta tuulilasista, on merkittävä tekijä monissa liikenneonnettomuuksissa.
   
  Yhtä tärkeä on tietää, että autosi tuulilasi vaikuttaa ajoneuvon korin kiertojäykkyyteen ja se on suunniteltu turvaamaan ajoneuvon sisällä olevia kolarin sattuessa. Nykyään tuulilasi on myös muuttumassa tärkeäksi toimivaksi osaksi integroituja turvajärjestelmiä. Kaikki edellä mainittu selittää, miksi viallinen tuulilasi voi vaarantaa kuljettajan ja matkustajien turvallisuuden.
   
  Seuraavassa on joitain vinkkejä, miten kunnossapidät autosi tuulilasin!
   
  Pidä tuulilasi puhtaana
  Voit parantaa näkyvyyttä paljon, erityisesti auringon ollessa alhaalla taivaanrannassa varmistamalla, että tuulilasi on puhdas sisä- ja ulkopuolelta. Vaikka et tupakoisikaan, tuulilasin sisäpinnalle muodostuu utuinen kalvo. Märissä tai pölyisissä olosuhteissa ajaminen kerryttää likaa tuulilasin ulkopuolelle. Pese siis autosi säännöllisesti ja käytä hyvälaatuista lasinpuhdistusainetta tuulilasin puhdistamisessa. Älä unohda puhdistaa tuulilasia sisäpuolelta!
   
  Uusi tuulilasinpyyhkimet ajoissa
  Käytöstä riippuen tuulilasin pyyhkimet kuluvat vähitellen. Uudet tuulilasinpyyhkimet ovat tehokkaampia, niillä vältetään tuulilasin naarmut ja ne auttavat vähentämään auringon häikäisevää vaikutusta. Jos tuulilasinpyyhkimet aiheuttavat melua tai niistä jää sadeviiruja, ne on aika vaihtaa.
   
  Korjaa kivien aiheuttamat lohkeamat ja kolhut
  Koosta ja sijainnista riippuen tuulilasin naarmu voi häiritä huomiokykyä tai jopa haitata kuljettajan näkyvyyttä. Korjauksen jälkeen vaurio kokonaan katoa. Korjattu alue on kuitenkin huomattavasti vähemmän näkyvä ja sen pinta on sileä, joten tuulilasinpyyhkimet eivät vahingoitu. Älä odota liian pitkään sillä pienet halkeamat voivat kasvaa ja muuttua korjauskelvottomiksi. Kysy lisätietoja Glassdrive-asiantuntijaltasi.
   

  news-img

   

  Lasivaurio

  Tee ajanvaraus

  Ole hyvä ja jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

  Tee ajanvaraus
  Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle