glassdrive

Naisia autolasialalla, onko heitä?

Autokorjaamot ja autolasiasentamot mielletään usein varsin maskuliinisiksi työympäristöiksi. Yleinen mielikuva asentamoista on sellainen, missä naiset ovat harvassa ja karu, haalaripukuinen, öljyltä tuoksahtava karpaasi astelee vastaan. Moni autoilijoista mieltää myös varsin helposti, että alalla ei ole naisia lainkaan.

Glassdrive on kuitenkin erilainen ja haluaa muuttaa käsityksen sekä palvelusta että mielikuvasta. Voimme ylpeänä todeta, että Glassdrive ketju on myös naisten työpaikka. Tästä yhtenä hyvänä esimerkkinä Ted’s Garagen yrittäjäpariskunnan Merja Drots, joka toimii nykyään Glassdrive Espoon toimipisteen vetäjänä.

Merja siirtyi autolasien pariin noin viisi vuotta sitten, jolloin perhe aloitti yrittäjinä Espoon Tapiolassa omistajanvaihdoksen myötä. Aiemmin kokkina toimineelle Merjalle tuulilasin korjaukset, lasitilaukset sekä ammattitaitoinen asiakaspalvelu kaikissa autolasiasioissa ovat nykyään arkipäivää.

Viidessä vuodessa yrittäjäpariskunta onkin onnistunut kasvattamaan autolasipalveluaan menestyksekkäästi ja viime vuonna perhe avasi jo toisen Glassdrive pisteensä Helsingin Lauttasaareen. Merjan kädenjälki näkyy etenkin asiakaspalvelutiloissa sekä paljon kiitosta saaneessa palveluhenkisyydessä.

Ilman naisia oltaisiin tälläkin toimialalla monia hyviä ideoita köyhempiä ja niin sanotusti kehitystämme jäljessä.

Myös autoalalla naisia tarvitaan, sekä tietenkin palvellaan.