Iskemän korjaus puolessa tunnissa ilman ajanvarausta

Tuulilasin korjaus

Tuulilasin korjaus: Nopea ja tehokas ratkaisu

Korjaus onnistuu jopa puolessa tunnissa ilman ajanvarausta!

Työmaa-ajoneuvoista putoava kiviaines, ohiajavan auton lennättämä sora, ruohonleikkurin sinkauttamat kivet... Onko tuulilasiisi ilmestynyt jostain vaurio? Vaurio on tärkeää arvioida huolellisesti, jotta se saadaan korjattua oikein. Jos vaurio ei ole kuljettajan näkökentässä eikä kovin suuri, yksinkertainen korjaus voi riittää turvallisen ajon varmistamiseen.

Tuulilasin korjaus vai vaihtaminen: Oikea asiantuntija-arviointi

Kuljettajana sinun tulee itse varmistaa, että ajoneuvosi on ajokunnossa. Tuulilasin suuresta halkeamasta voi seurata sakkoa. Mistä voi tietää, riittääkö tuulilasin pelkkä korjaaminen vai pitääkö se vaihtaa kokonaan? Me Glassdrivella selvitämme parhaan ratkaisun tuulilasisi vaurion ratkaisemiseksi. Yksinkertainen korjaus säästää aikaa ja rahaa sekä vähentää ajoneuvon vaikutuksia ympäristöön.

Tuulilasin korjaus vai vaihtaminen: Oikea asiantuntija-arviointi

Glassdriven tehtävä: Aikasi ja rahasi säästäminen

Jos tuulilasissa oleva iskemä ei ole kovin vakava, yksinkertainen korjaus saattaa riittää sen varmistamiseen, että pääset jatkamaan ajamista turvallisin mielin. Entä miten hyödyt siitä itse? Nopea korjaus lähimmässä Glassdrive-keskuksessa onnistuu jopa puolessa tunnissa. Se tulee myös halvemmaksi: et saa sakkoja rikkinäisestä tuulilasista etkä joudu käyttämään vakuutuksesi lasiturvaa.

   Hajonnut lasi?

  Korjaamme ja vaihdamme lasit kaikkiin merkkeihin ja malleihin

   

  Korjaamme tuulilasin muissa kuin seuraavissa tapauksissa:

  • Vaurion läpimitta on yli 25 mm.
  • Vaurion etäisyys tuulilasin reunasta on alle 4 cm.
  • Vaurio on kuljettajan näkökentässä.
  • Iskemiä on vähintään neljä.
  • Tuulilasi on UV-suojattu tai lämmitetty.

  Huolehdimme korjauksesta jopa puolessa tunnissa:

  • Korjaus onnistuu myös ilman ajanvarausta! Korjaamme tuulilasin puolessa tunnissa ilman ajanvarausta. Jos haluat mieluummin varata ajan, voit tehdä sen soittamalla korjaamolle tai varaamalla ajan ajanvarauskalenterissamme
  • Pikakorjaus: Puhdistamme lasin perusteellisesti, lisäämme hartsia, lämmitämme ja kiillotamme sen ja lopuksi puhdistamme tuulilasin.
  • Mielenrauhaa kaupan päälle: Jos autovakuutukseesi sisältyy lasiturva, hoidamme paperityöt suoraan vakuutusyhtiösi kanssa.
   Löydä lähin asentamo

  Ammattilaiset palveluksessasi Espoosta Rovaniemelle

   

  Oikea ratkaisu vaurioituneen tuulilasin kanssa:

  Mitä kannattaa tehdä, jos huomaa tuulilasissa vaurion? Ensimmäisenä kannattaa tietenkin varata korjausaika mahdollisimman pian. Suosittelemme sillä välin kiinnittämään vaurion päälle pienen läpinäkyvän teipinpalan, joka suojaa vauriokohtaa pölyltä, siitepölyltä ja sateelta. Aja mahdollisuuksien mukaan johonkin Glassdrive-asentamoomme, niin saat meiltä tarran, joka suojaa vauriota ennen korjausta.

   

  Oikea ratkaisu vaurioituneen tuulilasin kanssa

  Miten tuulilasin vaurioita voi pyrkiä välttämään?

  Vaikka tuulilasiin tulevia kolhuja on vaikea ennakoida, voit vähentää auton vaurioitumisriskiä noudattamalla muutamaa hyvää käytäntöä:

  • Pidä turvaväli: Aja riittävän etäällä edellä ajavista ajoneuvoista, etenkin avolavallisista kuorma-autoista.
  • Hidasta vauhtia vaarallisilla teillä: Hidasta vauhtia jos tiellä on rakennustyömaa tai soraa, jottei tuulilasiin sinkoudu mitään.
  • Kierrä riittävän kaukaa: Etenkin ohittaessasi tien varressa käytettäviä ruohonleikkureita.

   

  Mikä on tällä hetkellä asennettuna autossani olevan tuulilasin tyyppi?

  Tuulilasityypit

  Nykyaikaiset tuulilasit ovat laminoituja, ja melko ohuita. Yhden lasilevyn paksuus on tyypillisesti 1,5–2,5 mm. Laminoitu lasi koostuu kahdesta lasista ja niitä yhdistävästä PVB-kalvosta. Laminoitu tuulilasi antaa huomattavan määrän lujuutta ajoneuvon ohjaamon rakenteelliseen tukeen.

  Törmäystilanteessa auton tuulilasi voi kantaa 45 % törmäysvoimasta, ja ympärikierähdystilanteessa jopa 60 % matkustamoon kohdistuvasta voimasta.

  • Akustinen tuulilasi: Akustiset tuulilasit on suunniteltu vähentämään ulkopuolisen melun määrää autossa, tarjoten hiljaisemman ja mukavamman ajokokemuksen. Niissä on erityinen akustinen välikerros, joka auttaa imeyttämään ja vaimentamaan ääniaaltoja.
  • Aurinkoa heijastava tuulilasi: Nämä tuulilasit on käsitelty erityisellä pinnoitteella tai kalvolla, jotka auttavat heijastamaan osan auringon lämmöstä ja UV-säteistä, vähentäen lämmön määrää, joka pääsee auton sisätilaan. Tämä ominaisuus voi auttaa pitämään sisätilan viileämpänä ja vähentämään ilmastointijärjestelmän kuormitusta.
  • HUD-tuulilasi: HUD-tuulilaseissa on erityinen pinnoite, joka mahdollistaa tietojen heijastamisen suoraan kuljettajan näkökenttään tuulilasiin. Tämä teknologia voi näyttää nopeuden, navigointiohjeet ja muut asiaankuuluvat tiedot ilman, että kuljettajan tarvitsee siirtää katsettaan tieltä.
  • Sadetunnistin tuulilasi: Jotkut ajoneuvot on varustettu sadetunnistimella varustetuilla tuulilaseilla, jotka käyttävät antureita havaitakseen sadetta tai kosteutta lasipinnalla. Nämä tuulilasit aktivoivat automaattisesti pyyhkijät sopivalla nopeudella pitämään näkyvyyden selkeänä ilman kuljettajan puuttumista.
  • Lämmitettävä tuulilasi: Lämmitettävät tuulilasit sisältävät upotettuja lämmityselementtejä, jotka auttavat sulattamaan jäätä ja lunta, parantaen näkyvyyttä kylmällä säällä. Ne voivat myös auttaa sulattamaan tuulilasin nopeammin kuin perinteiset menetelmät

   

  Mitkä ovat yleisimmät tuulilasin vaurioiden aiheuttajat?

  Yleisimmät tuulilasin vaurioitumisen syyt Tuulilasin vaurioituminen voi johtua eri syistä. Yleisimpien syiden ymmärtäminen auttaa sinua ryhtymään ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin, ja välttämään tarpeettomia korjauksia. Joitakin yleisiä tuulilasin vaurioitumisen syitä ovat:

  1. Kivet ja roskat Tiellä lentävät kivet ja roskat voivat aiheuttaa iskemiä ja halkeamia tuulilasiin. Tämä on yleistä ajettaessa moottoriteillä tai rakennustyöalueilla.
  2. Äkilliset lämpötilan vaihtelut Äkilliset lämpötilan muutokset voivat laajentaa tai kutistaa lasia, mikä johtaa halkeamiin. Esimerkiksi kuuman veden kaataminen jäiselle tuulilasille voi saada sen halkeamaan.
  3. Onnettomuudet ja törmäykset
  4. Paineen muutokset : Epätasainen paine tuulilasissa, kuten auton oven kova sulkeminen, voi aiheuttaa halkeamien syntymistä.

   

  Muutamia lisäkysymyksiä, joita saatat kysyä tuulilasin korjauksesta:

  Voinko ajaa haljenneella tuulilasilla?

  Haljenneella tuulilasilla ei suositella ajamista, sillä se vaarantaa turvallisuutesi ja saattaa aiheuttaa lisää vaurioita.

   

  Kuinka kauan tuulilasin korjaaminen kestää?

  Tuulilasin korjauksen kesto riippuu vaurion laajuudesta. Pienemmät korjaukset voidaan usein suorittaa 30 minuutista tuntiin.

   

  Voiko korjattu tuulilasi olla yhtä vahva kuin uusi?

  Asianmukaisesti korjattu tuulilasi voi palauttaa lujuutensa ja rakenteellisen eheytensä, tarjoten luotettavan suojan.

   

  Mitä tapahtuu, jos jätän huomiotta pienen halkeaman tuulilasissa?

  Pienen halkeaman huomioimatta jättäminen voi johtaa lisävaurioihin ja vaarantaa ajoneuvosi turvallisuuden. On parasta käsitellä vaurio mahdollisimman pian välttääksesi kalliit korjaukset tai tuulilasin vaihdon.

   

  Kuinka paljon maksaa tuulilasin sirun korjaus?

  Mikäli vakuutuksesi korvaa lasivauriot, korjaus on sinulle täysin ilmaista! Tuulilasin kiveniskemän korjaamisen hinta voi vaihdella eri tekijöiden, kuten iskemän sijainnin, koon ja iskemien määrän mukaan. Kuitenkin antaaksemme sinulle yleisen käsityksen, kiveniskemän korjaamisen keskimääräinen hinta vaihtelee 50 eurosta 150 euroon. Saat tarkat kustannusarviot ottamalla yhteyttä Glassdriveen. Pystymme arvioimaan vaurion ja antamaan sinulle tarkat kustannukset tuulilasin kiveniskun korjaamisesta tilanteesi mukaan.

   

  Kuinka pian lasivahingosta tulisi ilmoittaa vakuutusyhtiölle?

  Tuulilasin tai jonkun muun lasin rikkoutumisen ilmoittamisen aikaraja voi vaihdella vakuutusyhtiöstä, ja vakuutusehtojen mukaan. Kuitenkin yleisesti suositellaan ilmoittamaan tuulilasin, tai muun lasin rikkoutumisesta mahdollisimman pian tapahtuman jälkeen. Useissa tapauksissa vakuutusyhtiöt edellyttävät vakuutuksenottajaa ilmoittamaan lasin rikkoutumisesta tietyssä ajassa, yleensä 24 tunnista muutamaan päivään. On tärkeää tarkastella vakuutusehtojasi, tai ottaa suoraan yhteyttä vakuutusyhtiöösi saadaksesi selville tarkemman aikarajan lasin vahinkoilmoituksen tekemiselle. Vauriosta ilmoittaminen välittömästi mahdollistaa sujuvamman vahinkoilmoitusprosessin ja varmistaa, että tarvittavat korjaukset tai vaihdot voidaan järjestää ajallaan. Liian pitkään odottaminen vauriosta ilmoittamisessa saattaa aiheuttaa hankaluuksia, tai mahdollisen korvaushakemuksen hylkäämisen vakuutusyhtiön toimesta.

   

  Tuulilasin korjaus: Mitä tehdä odottaessa?

  • Peitä tuulilasin kiveniskemä mahdollisimman pian läpinäkyvällä teipillä, näin lika ja kosteus ei pääse vaurioon ja korjausjäljestä saadaan parempi.
  • Lähesty hidastetöyssyjä tai tien epätasaisuuksia varovasti.
  • Vältä ajamista kuoppaisilla teillä.
  • Säädä auton sisälämpötilaa asteittain välttääksesi äkillisiä kuumuuden, tai kylmyyden muutoksia.

  Nämä toimenpiteet voivat auttaa estämään kiveniskemän, tai halkeaman edelleen vaurioitumista tai pahenemista, kunnes voit saada sen ammattimaisesti korjattua Glassdrive-asentamolla. On kuitenkin tärkeää huomata, että nämä ovat tilapäisiä toimenpiteitä, ja tuulilasin korjaaminen on silti suositeltavaa tehdä välittömästi säilyttääksesi sen rakenteellisen eheyden ja varmistaaksesi turvallisuutesi ajon aikana.

   

  Tuulilasin vaurio, ja ajoneuvon katsastus: Tärkeää tietoa!

  Yli 4 vuotta vanhoille ajoneuvoille vaaditaan pakollinen tekninen katsastus. Tämä tarkastus tulisi suorittaa joka toinen vuosi ja se on suoritettava enintään 6 kuukautta ennen ajoneuvon myyntiä. Tarkoituksena on arvioida ajoneuvon kunto ja varmistaa, ettei siitä aiheudu vaaraa sekä kuljettajalle että muille tienkäyttäjille.

  Jos haljennut tuulilasi katsotaan merkittäväksi, tai kriittiseksi viaksi, se voi johtaa epäsuotuisaan lopputulokseen katsastuksessa. Tällaisissa tapauksissa sinulle annetaan ohjeet korjata tuulilasin halkeama ennen uutta tarkastusta.

  Yleensä yli 30 cm (11,8 tuumaa) pitkät halkeamat ja yli 2 euron kolikon kokoiset iskemät katsotaan hylkäämisperusteiksi katsastuksessa. Sama pätee, jos tuulilasissa on yli 3 iskemää tai jos iskemä on kuljettajan näkökentässä.

   

   

   Tarkemmat tiedot hinnoittelusta saatte suoraan korjaamoiltamme

  Autolasien ammattilaisemme selvittää parhaan ratkaisun tarpeisiinne