glassdrive

Glassdrive-ketjun lasitoimittaja Saint-Gobain Sekurit luottaa suomalaiseen lasiosaamiseen

Nykyaikaiset autonlasit sisältävät yhä enemmän teknisiä ominaisuuksia ja teknisiä lisävarusteita, kuten sadetunnistimia, kameran pidikkeitä ja lämmityslankoja. Lisäksi nykyaikaisten autolasien pitää olla äärimmäisen tarkasti mitoitettu, taivutettu sekä muotoiltu. Autonvalmistajien erityistarpeisiin pystyvät vastaamaan yhä harvemmat lasinvalmistajat.

 

Glassdrive-ketjun lasintoimittaja Saint-Gobain Sekurit toimittaa lasit niin autotehtaille kuin alkuperäisinä varaosina jälkimarkkinoille Glassdrive ketjun käyttöön. Osa näistä Sekurittuulilaseista valmistetaan Suomessa jo pitkään kehittyneellä suomalaisella osaamisella.

 

Rauman lähellä Pyhärannassa sijaitseva Saint-Gobain Sekurit tehdas on alkujaan tunnettu Muotolasi Oy:n nimellä. Saint-Gobain osti tehtaan vuonna 1989, yhdisti sen osaksi Saint-Gobain Glass Oy:tä vuonna 2009 ja investoi vastikään uuteen autolasin taivutuksessa käytettävään sarjauuniin. ”Suomen tehtaan konekanta on nykyteknologian mukainen ja nuori, ja tehdas pystyy vastaamaan myös tulevaisuudessa autonvalmistajien asettamiin tiukempiin haasteisiin” sanoo tehdaspäällikkö Tapio Rintala.

 

Suomen Saint-Gobain Sekurit tehdas työllistää 95 henkilöä ja tehtaalla valmistetaan yli 1700 erilaista tuulilasia eri automalleihin. ”Lisäksi Suomen tehtaan etuna on mahdollisuus valmistaa tehokkaasti ja joustavasti myös lyhyitä tuotantosarjoja” Rintala jatkaa.

 

Vaihtaessasi tuulilasia varmistuthan siitä, että lasi täyttää tarkimmatkin vaatimukset ja on alkuperäinen varaosa. Älä myöskään anna kenen tahansa vaihtaa lasia, vaan luota vain ammattilaiseen. Me Glassdrive-ketjussa käytämme Saint-Gobain Sekurit laseja aina kun se on mahdollista sekä vaihdamme lasin vuosikymmenien ammattitaidolla.