banner3.png
Usein kysytyt kysymykset

Miksi auton takalasin vaihtaminen on tärkeää?

Miksi auton takalasi on niin tärkeä?

 

Takalasilla tai takaikkunalla tarkoitetaan auton takaosassa olevaa lasia. Joitakin hyötyajoneuvoja lukuunottamatta useimmissa ajoneuvoissa on takalasi. Takalasi on erittäin tärkeä useista syistä:

 

  • Se varmistaa ajomukavuuden tarjoamalla maksimaalisen näkyvyyden, olit sitten katsomassa taustapeiliin tai peruuttamassa.
  • Se suojaa autoja varkauksilta, vaurioilta ja huonolta säältä.
  • Se parantaa ajoneuvon kokonaislujuutta. Ilman lasia auton rakenne muuttaa muotoaan helpommin törmäyksissä.
  • Sillä on keskeisiä toimintoja: Auton takalasissa on sisäinen lämmitys jäänpoistoa varten, tuulilasinpyyhkijä ja niin sanottu kolmas jarruvalo lasin yläosassa. Jossakin malleissa on radioantenni ja GPS-vastaanotin. Nämä toiminnot voivat vahingoittua, jos takalasi hajoaa tai vaurioituu.

 

Auton takalasi on siis muutakin kuin vain lasia: Se on keskeinen osa ajoneuvon suojausta, mutta myös kuljettajan turvallisuutta ja ajomukavuutta.

 

Milloin auton takalasi pitäisi vaihtaa?

 

Tuulilasit on pitänyt valmistaa laminoidusta lasista (eli muovikalvolla varustetusta lasista, joka pitää sen yhtenä kappaleena vaurioiden sattuessa) vuodesta 1983, mikä vähentää riskiä saada viiltovammoja lasinsirpaleista onnettomuuksissa. Tätä ei kuitenkaan vaadita autojen takalaseilta.

Tästä syystä takalasit valmistetaan yleensä karkaistusta lasista. Se hajoaa tuhansiksi pieniksi lasikuutioiksi, jotka ovat teräviä mutta eivät läheskään yhtä teräviä kuin pitkät sirpaleet. Ennen kaikkea tämä lasi on myös kevyempää, mikä auttaa auton painon, ja siten sen polttoaineenkulutuksen vähentämisessä turvallisuutta heikentämättä.

Vain joissakin kalleimmissa autoissa myös takalasi on laminoitua lasia murronkestävyyden parantamiseksi. Paras keino välttyä murroilta on kuitenkin välttää tavaroiden ja erityisesti kalliiden tavaroiden pitämistä auton hattuhyllyllä.

Kun takaikkuna on hajonnut iskun, onnettomuuden tai murron seurauksena, auton jättäminen säiden armoille ei ole hyvä ajatus, ja koska laki sitä vaatii on takalasi vaihdatettava ammattilaisella, kuten Glassdrivellä.

 

Miksi auton takalasi kannattaa vaihdattaa Glassdrivellä?

 

Koska Glassdrive on henkilöautojen ja hyötyajoneuvojen lasien korjaamisen ja vaihtamisen asiantuntija. Glassdrive on Saint-Gobainin eli johtavan autolasien suunnittelijan ja valmistajan brändi (Saint-Gobain Sekurit toimittaa lasit joka toiseen autoon Euroopassa). Me korjaamme ja vaihdamme ajoneuvojen lasit tyypistä ja merkistä riippumatta.

Varaa aika

 

Miten takalasi vaihdetaan?

Vain autolasien ammattilaiset voivat vaihtaa auton tuulilasit, ja sama pätee myös takalaseihin.

Varaa aika verkkosivustoltamme Ajanvaraus Glassdrive tai suoraan lähimmältä korjaamoltasi https://www.glassdrive.fi/locator.

Varattuna päivänä asentajamme poistaa vanhan lasin ja asentaa uuden tilalle. Lasinvaihtoajat ovat ajoneuvokohtaisia, ja tarkemmat tiedot tästä saatte korjaamolta.

Vakuutusyhtiöt korvaavat takalasin vaihdon, jos sinulla on ns. lasiturva, joka on yleensä otettava lisävakuutuksena (varmista, että lasiturva kattaa myös takalasin). Tällöin sinun ei tarvitse maksaa takalasin korjausta tai vaihtoa etukäteen. Sinulta voidaan pyytää omavastuun maksamista, jos se on vakuutusehtojesi mukaista. Ota huomioon, että tämä palvelu ei vaikuta vakuutuksesi bonuksiin, jos et ole vastuussa vahingosta.

Jos sinulla ei ole vakuutusta, korjaamon on määritettävä toimenpiteen hinta etukäteen tarjouksen muodossa.

Hyvä uutinen on se, että Glassdrive on useimpien vakuutusyhtiöiden hyväksymä autolasien ammattilainen!

Jäikö joku asia vielä mietityttämään?