banner3.png
Usein kysytyt kysymykset

Miten poistaa huurre tuulilasin sisäpinnalta?

Tuulilasin huurteenpoistoon on useita tapoja. Huurretta syntyy ilmassa olevan veden kondensoitumisesta höyryn muodossa kylmälle pinnalle. Siksi sinun tuleekin saada tuulilasin sisäpinta lämmitettyä. Yleisin tapa tehdä tämä on käyttää tuuletusta ulkolämpötilaa korkeammalla lämmöllä. Voit keskittää tuuletuksen tuulilasiin sulkemalla kauimpana olevat tuuletusaukot. Tuulilasin huurteenpoistoon on useita tapoja. Huurretta syntyy ilmassa olevan veden kondensoitumisesta höyryn muodossa kylmälle pinnalle. Siksi sinun tuleekin saada tuulilasin sisäpinta lämmitettyä. 

Useimmissa ajoneuvoissa on myös erittäin tehokas huurteenpoistotoiminto, joka puhaltaa tuulilasiin kerralla paljon ilmaa. Huomaa, että ilmasuihkun vaikutus on yhtä tärkeä tai tärkeämpi kuin lämmön vaikutus. Siksi ei ole tarpeen valita erittäin korkeaa lämpötilaa. Muutama aste lämpimämpi kuin ulkona riittää. Älä myöskään unohda tuulilasiasi, joka ei välttämättä pidä liian nopeasta lämpötilan noususta ja halkeaa.

 

Kuinka voin estää tuulilasini huurtumisen?

Tuulilasin huurtumisen voi välttää noudattamalla muutamia sääntöjä. Aloita poistamalla autosta märät esineet, kuten sateenvarjot, märät takit tai matot. Näiden autossa olevien esineiden päällä oleva vesi saa tuulilasin huurtumaan, kun auton ovet suljetaan. Tuulilasin huurtumisen voi välttää noudattamalla muutamia sääntöjä. Aloita poistamalla autosta märät esineet, kuten sateenvarjot, märät takit tai matot. Näiden autossa olevien esineiden päällä oleva vesi saa tuulilasin huurtumaan, kun auton ovet suljetaan.

Anna mekaanikon tarkistaa kosteuden lisäksi, että autosi on toisaalta vedenpitävä, mutta myös hyvin tuuletettu. Tukkeutunut ilmansuodatin estää auton kunnollisen tuulettumisen ja saa auton huurtumaan. Mekaanikko voi myös tarkistaa ovien tai kattoluukun tiivisteet. Vaurioituneet tiivisteet voivat aiheuttaa vuotoja autossasi.

 

Miten puhdistan tuulilasini niin että siitä ei jää jälkiä?

Mikään ei ole tärkeämpää kuin autosi lasien puhtaana pitäminen. Poista tätä varten suurin osa ulkopuolisesta liasta huuhtelemalla saippuavedellä ja sienellä. Käytä sientä vain auton puhdistamiseen ja huuhtele se huolellisesti käytön jälkeen, jotta pienet hiukkaset eivät naarmuta tuulilasia. Muut keinot ovat tarpeen, jos lika on erittäin öljyistä. Ota denaturoitu sprii tai asetoni ja suihkuta se mikrokuituliinalle. Hiero sitä, kunnes tuulilasin lasi on täysin puhdas. Varmista, että sitä ei roisku auton koriin, koska puhdistusaineet voivat vahingoittaa lakkaa.

 

Mitä minun tulisi välttää?

Tuulilasin nopeampaa sulattamista varten kiireiset kuljettajat saattavat kaatavat siihen kuumaa vettä. Lämpöshokki voi kuitenkin aiheuttaa tuulilasin halkeamisen. Lisäksi tuulilasiin kaadettu vesi voi jäätyä, mikä vaikeuttaa tilannetta entisestään. Lämmittimen käyttö on hyvä idea, mutta sitäkään ei tarvitse käyttää täydellä teholla. Tämä vie hiukan pidempään, mutta näin voidaan välttää lämpöshokkia ja tuulilasin halkeamista.

Löydä lähin korjaamo

Jäikö joku asia vielä mietityttämään?