banner3.png
Usein kysytyt kysymykset

Miksi auton sivuikkuna vaihdetaan ja miten se tehdään?

Onko autossasi hajonnut sivuikkuna? Se voi johtua törmäyksestä, ilkivallasta tai murtoyrityksestä. Kun auton sivuikkunassa on ongelma, korjaaminen ei yleensä ole mahdollista. Se on vaihdettava matkustamon suojaamiseksi. Miksi auton sivuikkunan vaihtaminen on tärkeää ja miten se kannattaa hoitaa?

 

Miksi auton sivuikkuna on vaihdettava?

Törmäyksen yhteydessä sinkoutuvat esineet hajottavat tuulilasin todennäköisemmin kuin sivuikkunat. Sivuikkunoissa painotetaan keveyttä iskunkestävyyden sijaan auton polttoaineenkulutuksen vähentämiseksi. Siten autojen sivuikkunat ovat yleensä karkaistua lasia eivätkä laminoitua lasia. Karkaistu lasi hajoaa tuhansiksi pieniksi kuutioiksi, jotka eivät ole yhtä teräviä kuin suuret sirpaleet. Joissakin ylellisemmissä autoissa kaikki ikkunat ovat laminoitua lasia murtojen vaikeuttamista varten. Tämä tarkoittaa, että sivuikkuna hajoaa iskun voimasta kokonaan eikä korjaus ole mahdollista – toisin kuin tuulilasin kohdalla.

Auton lasi voidaan korjata vain, jos:

 

  • ikkuna on laminoitua lasia
  • vaurio on pieni (alle 40 mm) eikä ole kuljettajan näkökentässä.

 

Toisaalta auton ikkuna on pakko vaihtaa, jos kyseessä on vaurioitunut karkaistusta lasista valmistettu sivuikkuna.

 

Miten auton sivuikkuna vaihdetaan?

Koska sivuikkuna hajoaa helposti törmäyksen yhteydessä (oli se tahallinen tai tahaton), vaihtaminen on erittäin tärkeää ja kiireellistä, jotta ajoneuvo ei jää auki kenelle tahansa.

Ajoneuvo, jonka sivuikkuna on hajonnut, on suojaamaton ajoneuvo. Sivuikkuna hajonneena ei voi ajaa kovin kauaa. Koska karkaistu lasi yleensä hajoaa tuhansiin pieniin osiin, on ne poistettava matkustamosta ja ikkunankehyksistä. Siksi auton ikkuna on vaihdettava mahdollisimman pian.

Auton ikkunan vaihtamiseen tarvitaan ammattilainen, jolla on oikeat välineet ja tarvittava tietämys ikkunan nostomekanismista. Vaihtaminen voi myös vaurioittaa ikkunat avaavaa ja sulkevaa sähköjärjestelmää, joka on otettava huomioon asianmukaisesti.

Joskus on myös tarpeen suorittaa ajoneuvon sähköjärjestelmälle diagnoosi sen varmistamiseksi, että ikkunat toimivat oikein.

 

Me Glassdrivellä noudatamme auton lasien vaihdoissa tiukkaa työjärjestystä:

 

  • Kahvat ja liittimet poistetaan yhdessä ovipaneelin kanssa
  • Auton sivuikkunan sirpaleet poistetaan huolellisesti
  • Uusi ikkuna asennetaan ajoneuvoon ja säädetään asianmukaisesti
  • Sähköliitäntöjen takaisin kytkeminen ja oven kokoaminen uudelleen

 

Auton ikkunan vaihtamiseen kuluva aika on aina ajoneuvokohtaista, ja saat tästä tarkemmat tiedot korjaamolta.

 

Miksi auton ikkuna kannattaa vaihdattaa Glassdrivellä?

Glassdrive tarjoaa sinulle ainutlaatuista asiantuntemusta ja korkealaatuisia materiaaleja, kuten Euroopan johtavan ajoneuvolasien valmistaja Saint-Gobainin suunnitteleman ja valmistaman lasin.

Jos autosi ikkunaa ei voi korjata, vaihdamme sen alkuperäistä vastaavaan lasiin. Oli kyseessä vaikka tummennettu, UV-suojattu tai laminoitu ikkuna, me takaamme saman laadun kuin alkuperäisessä – saman moitteettoman muodon, saman läpinäkyvyyden eli saman laadun ja ajomukavuuden kuin ennen ikkunan hajoamista.

Autovakuutuksesi lasiturva kattaa tuulilasin vaihdon kustannukset (mahdollista omavastuuta lukuun ottamatta). Sinun tarvitsee vain varata aika Glassdriven toimipisteeseen!

Jäikö joku asia vielä mietityttämään?