banner3.png
Usein kysytyt kysymykset

Tuulilasin korjaus vai vaihtaminen – kumpi on oikea ratkaisu?

Tuulilasisi on vaurioitunut: Siinä on iskemä tai ehkä särö. Milloin tuulilasin korjaus riittää täyden ajoturvallisuuden palauttamiseen? Milloin se taas on vaihdettava kokonaan? Glassdrive auttaa sinua löytämään oikean ratkaisun.

 

Vaurioituneen tuulilasin korjaus: Milloin se voidaan korjata?

Glassdriven kaltaisten ammattilaisten mukaan tuulilasin iskemien korjaaminen on mahdollista seuraavissa tapauksissa:

  • Tuulilasin vaurion läpimitta on alle 25 mm,
  • sen etäisyys lasin reunasta on yli 5 cm,
  • se ei ole kuljettajan näkökentässä,
  • se on yksittäinen iskemä eikä halkeama ja
  • tuulilasissa on enintään kolme vaurioitunutta kohtaa, jotka eivät ole lähellä toisiaan.

 

Mitä minun pitäisi tehdä, jos tuulilasissa on iskemä? Sinun tarvitsee vain varata aika autolasien ammattilaiselta, kuten Glassdriveltä. Tuulilasissa oleva iskemä korjataan ruiskuttamalla siihen erityistä hartsia, joka vahvistaa lasin rakennetta ja palauttaa sen alkuperäisen ulkonäön (jäljet ovat mahdollisia tilanteen mukaan). Korjaus kestää noin puoli tuntia.

 

Varaa aika

Muista kuitenkin, että tuulilasin vaurio kannattaa korjauttaa mahdollisimman pian. Jo pieni iskemä tuulilasissa voi muuttua halkeamaksi, jos siihen kohdistuu äkillisiä voimia (kuten ajettaessa hidasteen yli liian nopeasti) tai nopeita lämpötilanvaihteluja. Jos toimit liian myöhään, korjaus ei ole enää mahdollista ja lasi on vaihdettava.

 

Tuulilasin vaihto: Milloin tuulilasi on vaihdettava?

Auton tuulilasin vaihtaminen uuteen on erittäin tärkeää, jos korjaus ei ole mahdollista. Milloin tuulilasi pitäisi vaihtaa?

  • Jos tuulilasissa on liian suuri (yli 25 mm:n) iskemä tai iskemä on liian lähellä lasin reunaa (alle 5 cm:n etäisyydellä).
  • Jos iskemä on muuttunut halkeamaksi tuulilasissa.
  • Jos iskemä heikentää näkökenttääsi ajaessa.
  • Jos vaurioituneita alueita on vähintään neljä.

 

Kun mikä tahansa näistä ehdoista täyttyy, vaihtoehtoa ei ole: tuulilasi on vaihdatettava. Onneksi autolasien ammattilaiset voivat vaihtaa tuulilasin jopa muutamassa tunnissa, riippuen auton avustinjärjestelmistä jotka on kalibroitava ja mahdollisista muista ominaisuuksista. Lasin vaihtoaika on aina ajoneuvokohtainen, ja siitä tarkemmat tiedot saatte ammattilaisiltamme. Me Glassdrivellä vaihdamme tuulilasin aina alkuperäistä vastaavaan lasiin.

 

Tuulilasin vaihto tai korjaus: Mikä on paras vaihtoehto?

Me Glassdrivellä pyrimme aina korjaamaan tuulilasin vauriot sen vaihtamisen sijaan. Se on edullisempaa, mikä tarkoittaa, että sinä ja vakuutusyhtiösi maksatte vähemmän ja myös aikaa kuluu vähemmän. Lisäksi se on myös ympäristöystävällisempää! Tuulilasin vaihtamisesta aiheutuu noin 99-kertaisesti jätettä sen korjaamiseen verrattuna. Lisäksi lasi on kierrätettävä. Me korjaamme tuulilasin mieluummin aina, kun se on mahdollista.

Ole huoleti: Jos vakuutukseesi kuuluu lasiturva, se kattaa toimenpiteen molemmissa tapauksissa. Kysy vakuutusyhtiöltäsi, korvaako vakuutuksesi korjauksen tai vaihdon tilanteessasi. Vaihdon yhteydessä maksat ainoastaan omavastuun, ja me hoidamme loput vakuutusyhtiösi kanssa. Sinun tehtävänäsi on vain palata tielle... täysin turvallisesti!

Jäikö joku asia vielä mietityttämään?