banner3.png
Usein kysytyt kysymykset

Miten haalistunut ajovalo kiillotetaan?

Ajovalot ovat välttämättömät ajomukavuuden ja turvallisuuden kannalta: ne tarjoavat näkyvyyttä öisin varsinkin, jos katuvalaistus ei ole riittävä. Ajan mittaan jotkut ajovalojen polykarbonaattiset umpiot himmenevät auringon UV-säteiden vaikutuksista. Tämä vie valon terävyyden ja voiman, ja näkökykysi ja näkyvyytesi ja siten myös turvallisuutesi heikkenevät. Siksi ajovalot on kiillotettava aika ajoin, jotta ne ovat parhaassa mahdollisessa kunnossa ajamista varten. Miten autojen ajovalot kiillotetaan? Voiko sen tehdä itse? Glassdrive auttaa sinua näkemään selkeästi!

 

Mikä on ajovalon umpio?

Ajovalon umpio on läpinäkyvä polykarbonaattipinta valon päällä, joka suojaa lamppua ja valaistusverkkoa. Umpio mahdollistaa valon tehokkaan levittäytymisen ja antaa sille tietyn värin. Sillä on myös merkitys estetiikan kannalta. Käsitettä ajovalon umpio käytetään myös koko ajovaloyksiköstä. Kuten jokainen ajoneuvon osa, sekin on puhdistettava aika ajoin: Ajovalojen kiillottaminen on erittäin tärkeää.

 

Miksi ajovalojen kiillottaminen on niin tärkeää?

Ajovalojen umpioiden valmistuksessa käytettävä polykarbonaatti on lasia kestävämpää, mutta sen läpinäkyvyys heikkenee yleensä ajan mittaan. Kun pinta on jäässä, himmentynyt tai naarmuinen valokeila taipuu, mikä lyhentää ajovalon kantamaa ja heikentää siten näkyvyyttäsi. Teholtaan heikentynyt ajovalo voi olla turvallisuuskysymys erityisesti ajettaessa huonosti valaistuilla (tai valaisemattomilla) maanteillä. Lisäksi auto, jossa on haalistunut, kellastunut tai naarmuuntunut ajovalo, ei välttämättä pääse katsastuksesta läpi. Mikä on ratkaisu? Ajovalojen kiillottaminen. Mutta miten ajovalo kiillotetaan?

 

Miten auton ajovalo kiillotetaan?

Auton ajovalon tehokasta kiillottamista varten on otettava huomioon ajovalon kunto.

  • Jos pinta on vain himmentynyt tai haalistunut, yksinkertainen kiillotus riittää. Käytä saippuavedellä tai tiskiaineella (mutta ei missään tapauksessa alkoholilla) kasteltua pehmeää liinaa ja valkaisevaa hammastahnaa ja hankaa ajovaloa. Myös kiillotusainekerros voi toimia.
  • Jos ajovalo on erittäin samea tai jopa naarmuuntunut, se pitäisi kiillottaa hienolla hiekkapaperilla (raekoko 600–800 mm) tai hiomakankaalla (käyttäen poraa ja laikkaa).
  • Ennen kuin kiillotat autosi ajovalot, muista suojata rungon maalipinnat suojateipillä.

Ajovalojen täyden tehon palauttamiseksi kannattaa kuitenkin kääntyä ammattilaisen puoleen.

 

Voinko viedä ajovaloni kiillotettavaksi Glassdrivelle?

Glassdrive on erikoistunut hyvään näkyvyyteen autoa ajettaessa, ja nyt se on lisännyt ajovalojen kiillottamisen palveluvalikoimaansa. Tätä palvelua tarjoavissa toimipisteissämme asentajat on koulutettu palauttamaan ajovalojen alkuperäinen läpinäkyvyys ja tehokkuus. Tätä varten kiillotamme ajovalon pinnan erikoistuotteilla ja yhä hienommalla tai pehmeämmällä hiekkapaperilla, minkä jälkeen lakkaamme sen suojataksemme muovin UV-säteiden haittavaikutuksilta. Tämä toimenpide vaatii tiettyjä teknisiä taitoja, ja sen jälkeen tulos on erinomainen. Jos umpio on kuitenkin liian vaurioitunut kiillotettavaksi tai se on rikki, voimme vaihtaa sen: tässä on kyse ajoturvallisuudestasi!

Jäikö joku asia vielä mietityttämään?