Kalibrointi

Adas-kalibrointi

Mikä ADAS on?

ADAS-järjestelmät eli kuljettajan apujärjestelmät on suunniteltu parantamaan ajon turvallisuutta ja mukavuutta. Nämä järjestelmät seuraavat auton lähiympäristöä kameroiden, tutkien, laseranturien ja infrapunan avulla. Saatujen tietojen avulla järjestelmä voi varoittaa kuljettajaa mahdollisista hätätilanteista ja välittömän vaaran uhatessa myös hallita autoa.

Yhä useammissa autoissa on ajoavustinjärjestelmiä, ja niitä käytetään etenkin tuulilaseissa, sillä juuri tuulilasissa niillä voidaan kerätä enemmän sellaisia tietoja, joita myös kuljettaja voi havaita. 

Millaisia toimintoja ajoavustinjärjestelmissä on?

Saatavilla on erilaisia ajoavustinjärjestelmiä, jotka voivat auttaa kuljettajia havaitsemaan tiellä olevia vaaroja ja reagoimaan niihin helpommin. Tällaisten järjestelmien toiminta nojaa kameroihin, tutkiin, etäisyydenmittauslaitteisiin, dynaamisiin valoihin sekä sähkömagneettisiin ja ultraääntä hyödyntäviin antureihin, jotta ajoneuvon lähiympäristöä voidaan seurata ja mahdollisesti vaaralliset ajo-olosuhteet havaita.

Ajoneuvon etukamera on suunnattava oikein, jotta järjestelmä voi havaita kaikki lähiympäristön yksityiskohdat tarkasti. Koska kamera on kiinni tuulilasissa, erikoistuneen teknikon on ehdottomasti kalibroitava se uudelleen tuulilasin vaihdon jälkeen.

 Löydä lähin asentamo

Ammattilaiset palveluksessasi Espoosta Rovaniemelle

Glassdriven ADAS-kalibrointi

Glassdrivelta saat tarvitsemasi ratkaisun. Voimme erikoistuneiden teknikoiden ja tarvittavien laitteidemme ansiosta varmistaa, ettei ajoneuvosi ADAS-järjestelmä pääse pettämään missään vaiheessa. Kun varaat ajan ajoneuvosi lasin vaihtamiseksi, tarkistamme saman tien, onko ajoneuvossa ADAS-järjestelmä ja pitääkö se kalibroida.

Kattava ja tarkka kalibrointi  

Olemme sitoutuneet palauttamaan ajoneuvosi alkuperäiseen kuntoonsa noudattamalla valmistajan antamia järjestelmän kalibrointiohjeita. Kaikki Glassdriven tekemät kalibroinnit tarkistetaan ennen ajoneuvon toimittamista asiakkaalle.

Miten tämä palvelu toimii?  

1. ADAS-laitteiden diagnostiikka

2. Tuulilasin vaihto

3. Tuulilasissa olevan etukameran kalibrointi

4. Todistus kalibroinnista.


Kun olemme vaihtaneet ajoneuvosi lasin, kaikki anturijärjestelmät on kalibroitava sen varmistamiseksi, että ADAS-järjestelmät toimivat oikein.

Kamerat voidaan kalibroida Glassdriven asentamoissa riippumatta siitä, onko kyseessä henkilöauto vai hyötyajoneuvo. Huomioithan että joissain tapauksissa kalibrointi suoritetaan korjaamon ulkopuolisen ammattilaisen toimesta.

Hajonnut lasi?

Korjaamme ja vaihdamme lasit kaikkiin merkkeihin ja malleihin